Second Bounce of the ball: Turning risk into opportunity, Ronald Cohen

Geplaatst op 12/11/2010 14:06

‘Turning risk into opportunity’ is de ondertitel bij dit boek, het verhaal van 1 van de eerste private equity fondsmanagers. Een bijzonder verhaal waarin je leest over de keuzes die zij als fonds/ondernemers maken om te groeien.

Iedereen kan goed een eerste trend/innovatie zien aankomen, maar juist die ‘second bounce’ geeft veel onzekerheid. Het is volgens de auteur de uitdaging voor ondernemers om juist in te spelen op deze onzekerheid. Dan kun je een significant resultaat halen! In het boek worden de successen, maar met name ook de mislukkingen besproken, heel interessant om de afwegingen van deze persoon te lezen. Hierdoor leer je verder te kijken dan de waan van de dag; maar juist naar die ‘second bounce’, die in elke markt te ontdekken is. De toekomst heeft zijn wortels in het heden liggen, dus iedereen weet dat er een ‘second bounce’ zit aan te komen. Op die manier kun je leidend blijven in je werk, vooruit blijven denken.

Een interessante visie op het ondernemerschap, waardoor ik zelf ook bewuster ben gaan kijken naar businessplannen die ik voor ogen heb gekregen en kansen die ik zelf zie liggen rondom ondernemerschap.”

Eelco Bakker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie − 1 =