Synchroniciteit : de innerlijke weg naar leiderschap (2000), Jaworski, Joseph

Geplaatst op 31/03/2010 13:51

Het boek was (ongeveer 8 jaar geleden) mijn eerste kennismaking met Synchroniciteit. Oftewel de belofte volle betekenis van Toeval noemde Deike Begg het.
Toeval dat eigenlijk geen toeval is. Sinds die tijd kan ik genieten als dingen samenvallen, kan geen toeval zijn. Als je het zoekt is het er niet maar als je er open voor staat komt het gewoon op je pad. Het laat zich niet dwingen het is er gewoon.
Synchroniciteit beschrijft de zoektocht van Joe Jaworski. Over hoe hij vanuit een zeer florerende advocaten praktijk op zoek gaat naar…. ja wat eigenlijk? Hij rolt van de ene verbazing in de andere en merkt hoe het universum hem seintjes geeft. Speelse tikjes, Deike Begg noemt het flirten. Kleine zetjes geven.

Het boek sluit af met het verhaal over de sneeuwvlokjes. Hoe heel veel sneeuwvlokjes die zelf niets wegen toch een tak laten breken. Ieder sneeuwvlokje is nodig. Hoe klein je bijdrage ook is het doet ertoe altijd! Dat is een beetje mijn overtuiging geworden. En het is iedere keer weer feest als dingen samen vallen. Simpele dingen als elkaar op hetzelfde moment bellen, in de vreemde bekenden tegenkomen, 2 zielen 1 gedachte.

Jan Hut
Jan Hut Advies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − = 3