Denk groot, word rijk, Napoleon Hill

Geplaatst op 12/11/2010 13:55

Ik heb het boek van mij broer gekregen met wie ik veel gesprekken had en nog heb over leiderschap en groei.
Op een verjaardag hebben we hierover langdurig en diep gesproken over een tweetal boeken die hij had gelezen en nog dagelijks herleest.
Het betreft het boek van Napoleon Hill in combinatie met het boek “Flow en de kunst van het zaken doen” (zeven vitale inzichten voor topverkopers en topondernemers) van Jan Bommerez en Kees van Zijtveld.(ISBN 90-77341-16-1)
Deze boeken heb ik een paar dagen later met een brief van mij broer toegestuurd gekregen en ben direct gaan lezen en nog eens en nog eens.
Ik begreep uiteraard de tekst, maar echt landen deed het niet. Dit gebeurde pas op het moment na het overlijden van mijn negenjarige dochter.
Het boek Denk groot word rijk heeft mij vooral geholpen -naast therapie – om vooral om te gaan met angsten en de wijze van mijn denken over omgeving, relaties, werk en vooral het denken over mijzelf.
Dit boek – gebaseerd op de succesformule van Andrew Carnegie – is dan ook de start geweest voor mijn keuze dat alles mogelijk is en dat ik ook alles kan bereiken vanuit een focus en structuur naar een gekozen doel.
De voorbeelden in het boek zijn aansprekend en hebben mij “de weg gewezen en wijst mij nog steeds de weg en hoe dat te volgen”.
Lukt dat nu elke dag? nou….nee, helaas ik val regelmatig – maar toch minder dan voorheen – terug in mijn oude patroon en angsten.
Dan pak ik het boek, ga in gesprek met mijn broer, mijn vrouw, mijn zonen en anderen die ik de afgelopen jaren heb ontmoet en dit kunnen delen.
Waarom de combinatie met het boek “Flow en de kunst van het zaken doen”?
Dit boek onderzoekt “flow” en combineert dit met resultaten in dit geval verkoop en ondernemen.
Het refereert aan vele voorbeelden en de uitvinder van flow als ook aan Napoleon Hill.
Met name het hoofdstuk “flow en kwantumfysica” e.v. heeft gezorgd voor erg veel verwarring, maar ook veel inzicht over ons bestaan en de omgeving waarin wij leven en functioneren.

Gregor Sluizeman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − zeven =